۹ راز زبان بدن که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند

۹ راز زبان بدن که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند


تاریخ خبر : ۰۵-۰۸-۹۴    امتیاز: 0 از 5  ( مجموع آرا : 0)

پژوهش‌ها نشان می‌دهند ۶۰ تا ۹۰ درصد ارتباط ما با دیگران غیرکلامی است. بنابراین، زبان بدن بسیار حایز اهمیت است.این هم ۹ نکته درمورد زبان بدن که موفقیت‌تان را افزایش می‌دهد:


طبق نظر پیتر ایکانومی، پژوهش‌ها نشان می‌دهند ۶۰ تا ۹۰ درصد ارتباط ما با دیگران غیرکلامی است. بنابراین، زبان بدن بسیار حایز اهمیت است.

زبان بدن‌مان بر برداشت دیگران از ما تاثیر بسیاری دارد. داشتن حالت بدنی خمیده و سری آویزان ممکن است شما را تنبل یا ترسو نشان بدهد. شل دست دادن می‌تواند موجب شود دیگران فکر کنند کمبود اعتمادبه‌نفس دارید. تماس چشمی کم، می‌تواند شما را بی‌علاقه به گفت‌وگو نشان دهد.

شیوه‌ی برقراری ارتباط‌تان با دیگران می‌تواند شانس موفقیت‌تان را کلا خراب کند یا به‌شدت افزایش دهد.

این هم ۹ نکته درمورد زبان بدن که موفقیت‌تان را افزایش می‌دهد:

۱.شیوه‌ی درستِ دست‌دادن را خوب یاد بگیرید  

با یادگیری شیوه‌ی دست‌دادن، برداشت اولِ بسیار خوبی از خودتان به‌جا بگذارید. به یک دست‌دادن درست و حسابی نیاز دارید: محکم و با اعتمادبه‌نفس، ولی نه آن‌قدر محکم که انگشت‌های‌شان را خیلی سخت فشار بدهید و معذب‌شان کنید. همچنین نباید مثل یک ماهی مرده دست‌تان از لای دست دیگران سُر بخورد. بر اساس گزارش انجمن مدیریت امریکا، در پژوهشی درباره‌ی دست‌دادن که توسط مرکزِ درآمد نمایش‌گاه‌های تجاری انجام شد، دریافتند اگر با آدم‌ها دست بدهید آنها دوبرابر بیش‌تر شما را به‌یاد خواهند سپرد. این مقاله می‌گوید لمس کردن دست، بازو، یا شانه‌ی کسی برای یک لحظه‌ی بسیار کوتاه – فقط ۴۰/۱ ثانیه- پیوندی انسانی ایجاد ‌می‌کند.

 

۲.تماس چشمی‌ برقرار کنید، گاه‌گاهی سر‌تان را تکان دهید، و به سمت جلو خم شوید

برای دیگران مهم است بدانند به آنها گوش می‌دهید و به آن‌چه می‌گویند توجه می‌کنید. وقتی با آنها دیدار می‌کنید و در سرتاسر گفت‌وگوی‌تان تماس چشمی داشته باشید. فقط، خیره نشوید. این کار ممکن است توهین‌آمیز به نظر برسد. به طرف جلو خم‌شدن نشان می‌دهد درگیرِ گفت‌وگو شده‌اید. تکان دادن سر‌تان به طرفِ گفت‌وگو می‌گوید که حرف های‌اش را می‌فهمید.

در هنگام گفت‌وگو از انجام هم‌زمانِ چندکار اجتناب کنید. چک کردن پیامک در گوشی‌تان، به آدم‌های دیگر نگاه کردن، و به ساعت نگاه انداختن می‌توانند بی‌علاقگی شما را به گفت‌وگو نشان بدهند. در تمام مدت گفت‌وگو به‌دقت روی طرف مقابل و به آن‌چه می‌گوید تمرکز کنید.

 

۳.حالت ‌بندی درستی به نمایش بگذارید

بیش‌از اندازه سفت و خشک ننشینید، بلکه با حالت بدنی درستی بنشینید. این‌گونه، بیش‌تر معتمد به نفس و شایسته به نظر خواهید رسید. به‌علاوه، برای کمرتان بهتر است و احساس‌تان را نسبت به خود‌تان بهتر می‌کند.

 

۴.به آرامی لب‌خند بزنید

وقتی لب‌خند بزنید که دیگران لب‌خند می‌زنند. در تمام مدت دیدار مدام لب‌خند جعلی روی چهره‌ی‌تان نیاورید، بلکه واقعی لب‌خند بزنید و بخندید. این‌کار به حفظ فضای مثبت کمک می‌کند، نشان می‌دهد در گفت‌وگو درگیر شده‌اید، و موجب می‌شود صمیمی‌تر و گرم‌تر به نظر برسید.

در این مقاله به نکته‌هایی درمورد تکنیک‌های لب‌خند زدن از کتاب لِیل لوندِس، "با هرکسی چگونه حرف بزنیم"، اشاره می‌کنیم. لوندس توصیه می‌کند، "آنی و یک‌باره لب‌خند نزنید، " بلکه مکث کنید، به چهره‌ی طرف مقابل نگاه کنید، و بعد یک لب‌خند روان بزنید، "یک لب‌خندِ گشاده، گرم، و صمیمی از چهره‌ی‌ شما جاری می‌شود و در چشم‌های‌تان سرریز می‌کند." بر اساس گفته‌ی لوندس به تاخیر انداختن یک ثانیه‌ای لب‌خندتان، به درک آدم‌ها از شما غنا و عمق بیشتری می‌بخشد.

 

۵.پاهای‌تان را در وضعیت درستی قرار دهید

دکتر کارول کینسی گومان پژوهش‌های گسترده‌ای روی زبان بدن در محل کار انجام داده است. او به آدم‌ها توصیه می‌کند هنگام تعامل با دیگران مراقب وضعیت قرارگرفتن پاهای‌شان باشند. در این‌جا از او نقل‌قولی حاوی ایده‌های بسیارعالی درمورد شروع‌کردن و پایان‌دادن گفت‌وگو ذکر می‌کنیم:

"وقتی به دو نفر که در حال صحبت کردن هستند نزدیک می‌شوید به یکی از این دو طریق از شما استقبال خواهد شد. اگر پاهای هم‌کاران‌تان ثابت بماند و فقط بالاتنه‌ی‌شان را به سمت شما بچرخانند، یعنی درحقیقت نمی‌خواهند شما به گفت‌وگوی‌شان ملحق شوید. ولی اگر پاهای‌شان را باز کنند تا شما را هم به نوعی جا بدهند، آن‌وقت می‌فهمید واقعا به شرکت در آن گفت‌وگو دعوت شده‌اید."

"هرزمان با یک هم‌کار صحبت کردید که درظاهر به شما توجه می‌کند و بالاتنه‌اش را به سمت شما گرفته است، ولی پاهای‌اش را به سمت در چرخانده- بدانید که فرصت گفت‌وگو به پایان رسیده است. پاهای‌اش به شما می‌گویند که او قصد رفتن دارد. وضعیت پاها همیشه گویا است حتی اگر کسی پاهای‌اش را روی هم انداخته باشد."

در طول گفت‌وگو مواظب طرز ایستادن یا نشستن‌تان باشید و همچنین به وضعیت پاهای طرف مقابل هم توجه کنید.

 

۶.سیاست فرهنگی نشان بدهید

از عرف‌های فرهنگی شخصی که با او دیدار می‌کنید آگاه باشید. عادات زبان بدن که در بعضی از مناطق جهان معولی، مقبول، و خوش‌آیند هستند ممکن است در مناطقی دیگر بسیار گستاخانه تلقی شوند.

 

۷.دست‌ها و پاهای‌تان روی‌هم نیندازید تا تصویر بهتری برجا بگذارید

دکتر کارل کینسی گومان درمورد پژوهش جالب آلن و باربارا پیز می‌گوید: یک گروه از آدم‌هایی که با دست‌ها و پاهای از هم گشوده به یک سخنرانی گوش می‌کنند از گروهی که همان سخرانی را با دست‌ها و پاهای روی‌هم انداخته گوش می‌دهند، ۳۸% بیش‌تر اطلاعات را به یاد می‌آورند. دقت‌کنید با دست‌ها و پاهای از هم گشوده نشسته‌ باشید تا قدرت حافظه‌ی‌تان را افزایش دهید. همچنین، اگر شما گوینده هستید و می‌بینید مخاطب‌های‌تان دست‌ها و پاهای‌شان را روی هم انداخته‌اند، به آنها فرصتی بدهید تا کمی جابه‌جا شوند.

 

۸.از لول خوردن دست بردارید

طبق نظر بیزنس‌اینسایدر، وقتی وول می‌خورید، در پیچ‌وتاب هستید، و لول می‌خورید، ممکن است شنوندگان‌تان فکر کنند شما نگران هستید یا دروغ می‌گویید.

 

۹.قبل از دیدارهای مهم فیگور قدرت به خود بگیرید

در برنامه‌ی تِدتاکِ اِمی کادی، "زبان بدن‌تان معرف شخصیت شما است"، درباره‌ی آزمایش‌های بسیارجالبی که در رابطه با زبان بدن انجام داده است مطالبی را به ما می‌آموزد. نتایج حیرت‌انگیز بودند. او از آدم‌ها خواست فیگورهای "پرقدرت" به خود بگیرند(ایستادن با پاهای گشوده از هم و دستان کشیده شده روی سر، یا نشستن روی یک صندلی، به عقب تکیه دادن، پاها را روی میز انداختن و دست‌ها را پشت سر گذاشتن). پژوهش او نشان داد اتخاذ یکی از این فیگورهای کشیده و باز، فقط به اندازه‌ی دو دقیقه، سطح تستسترون آدم‌ها را افزایش می‌دهد و سطح کورتیزول(هورمون استرس)‌شان را کاهش می‌دهد. این امر به احساس قدرتمندی بیش‌تر و توان ریسک‌پذیری بالاتر می‌انجامد.



پرتال کارآفرینی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری